Sundance Natural Light: UVA-B licht uitgelegd

Sundance Natural Light


In de natuur worden de paarden de hele dag blootgesteld aan zonlicht. Dat geld niet voor onze paarden zij gaan naar buiten met een deken tegen de steekvliegen. De blootstelling aan zonlicht is van groot belang voor onze paarden, zeker in de winter als zij de hele dag op stal staan. Onze paarden krijgen hierdoor een significant te kort aan vitamine D3 daarom hebben wij veel tijd gestoken in het vinden van een oplossing hiervoor. UVA-B licht is deze oplossing.

Solarium met UVA-B verlichting

 

De werking van UVA-B licht

Ultraviolet licht geeft (in de juiste frequentie geeft en in combinatie met Infrarood), een gevoel van in de zon zijn. u en uw paard heerlijk samen in de zon terwijl het buiten guur en koud is. De hypofyse in de hersenen van mens en dier reageert direct en begint met het aanmaken van een hormoon welke u en u paard dat fijne voorjaarsgevoel geeft.

Ook nu zijn er weer parallellen tussen mens en dier en dat gaat over Vitamine D3. Het tekort daarvan komt steeds meer onder de aandacht en dat geld vooral voor dieren die niet voldoende buiten in de zon kunnen zijn. Onderzoek heeft aangetoond dat een te kort aan vitamine D3 een groot scala van klachten veroorzaakt, waaronder: hoge bloeddruk, botontkalking, verminderde weerstand, gevoel van vermoeidheid, lusteloosheid, stress, en nog vele andere zaken.

De juiste dosering

Wij hebben de mate van UVA-B licht laag gehouden zodat mens en paard hier elke dag gebruik van kunnen maken. UVA-B licht staat gelijk aan het zonlicht op het Noordelijke halfrond in de periode februari en maart. Mens en dier hebben derhalve geen beschermende bril nodig en verbranding van de huid door overdosering is ook niet mogelijk. Verder verwijzen wij naar onze speciale droger met UVA-B licht voor benen en buik onderzoek heeft uitgewezen dat een natte buik mogelijk in relatie kan worden gebracht met het ontstaan van koliek. Door de benen goed te drogen en de invloed van UVA-B licht krijgt MOK geen voeding bodem om te gedijen.